Українцям повідомили про чергове подорожчання. Стало відомо, що на території України зросли в ціні біометричні паспорти.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Факт»

З'явилася інформація, що вже з 1 січня 2022 року на території України подорожчали біометричні паспорти. Точно така ж історія стосується ID-карт і зарубіжних документів.

Державна міграційна служба розповіла, що ціни на ці документи підняв сам виробник паспортів, а саме держпідприємство Поліграфічний комбінат "Україна". Цей Поліграфкомбінат підвищив ціни через те, що зросли ціни на сировину і матеріали для виробництва.

Дуже важливо відзначити, що всі українці, які заплатили за документи, про які говорилося вище до 31.12.2021, проте не встигли подати потрібної заяви для оформлення, то їм доведеться зверху доплатити, так як почали діяти нові ціни.

За звичайне оформлення паспорта (ID-карти) протягом 20 днів потрібно буде заплатити 372 гривні – на 9 гривень більше, ніж раніше.

Паспорт
Паспорт
Паспорт

Якщо оформляти паспорт в терміновому порядку, то доведеться заплатити 498 гривень. У цьому випадку паспорт українець зможе отримати через 10 днів.

Якщо справа стосується закордонного паспорта, то за нього потрібно буде заплатити 733 гривні, а раніше ця процедура стояла 694 гривні. Термін виготовлення закордонного паспорта точно такий же, як і у звичайного.

Для того, щоб отримати закордонний паспорт протягом 10 днів, то тут доведеться заплатити 1085 гривень (Раннє 1046грн).

Потрібно помітити, що ціни підвищилися, але зовсім не сильно. Однак якщо подумати, то абсолютно всі послуги, продукти, техніка і комуналка подорожчали, що говорить про те, що в Україні, як і у всіх країнах, процвітає інфляція.

Нагадаємо, що українцям повідомили, кому підвищили пенсії 1 січня.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили, скільки стоятимуть автомобілі в Україні з 2022 року.

Також портал "Hyser" писав, українцям повідомили на скільки зростуть тарифи з 2022 року.