На початку поточного року в Україні заплановано збільшення деяких виплат. Цього року ще одній категорії громадян підвищать соціальні виплати – ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС. Підвищення торкнеться громадян, які отримали інвалідність в результаті цієї аварії. Доплата передбачена всім групам, але для кожного вона буде різною.

Про це повідомляється в матеріалі GSMinfo.

Цього року менше буде підвищено пенсійні виплати для ліквідаторів з третьою групою інвалідності. Громадяни, у кого перша і друга група, отримуватимуть більш значні надбавки.

На офіційному сайті уряду оприлюднені такі цифри щодо підвищення виплат:

  • Ліквідаторам з першою групою інвалідності з 1 січня поточного року виплачуватимуть не 10340 грн., а 14600 грн.;
  • Ліквідаторам з іншою групою інвалідності з 1 січня поточного року виплачуватимуть не 8272 грн., а 9500 грн.;
  • Ліквідаторам з третьою групою інвалідності з 1 січня цього року виплачуватимуть не 6204 грн., а 7000 грн.

Згідно з нововведеннями, розмір мінімальної пенсії по інвалідності для ліквідаторів аварії на ЧАЕС тепер буде дорівнювати 7000 грн.

Це одне з найістотніших очікуваних цього року підвищень пенсійних виплат. Однак, не всі українці зможуть порадіти таким надбавкам. У поточному році розмір мінімальної виплати збільшиться тільки на 159 грн. Українці, які вийшли на пенсію з необхідним стажем і досягнутим пенсійним віком в 65 років, будуть отримати додатково всього 80 грн.

У ПУ не очікують значного зростання доходу, тому доплати будуть незначними. Зростання розміру мінімальної заробітної плати тільки на 3% не дозволить забезпечити гідне зростання відрахувань до Пенсійного фонду.

Згідно з наявною статистикою, 40 відсотків працюючих українців офіційно отримують мінімальну зарплату, з якої і відраховують частину в ПФУ. Решта грошових коштів громадяни отримують на руки, тому ніяких виплат по ним не виробляють.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як можна збільшити пенсійні виплати.

Крім цього, українцям перерахують заробітні плати.

Наш портал писав, що українців порадують надбавками до пенсій.

Нагадаємо, українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.