У поточному, 2022 році, уряд запланував підвищення пенсія для всіх категорій пенсіонерів. Перше відбудеться 1 липня, а друге 1 грудня.

Пенсійні виплати зростуть відповідно до етапів підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати, пише "НВ". А з 1 січня виплати збільшені тільки окремим категоріям пенсіонерів.

Також на 2022 рік заплановано ще кілька додаткових етапів підвищення пенсії для окремих категорій пенсіонерів, а також індексація пенсій навесні.

Так, з 1 січня були підвищені виплати ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які отримали інвалідність. Ті, кому присвоєна I група інвалідності, отримуватимуть 14600 гривень. Особи з ІІ групою інвалідності отримуватимуть 9500 гривень. А особи з ІІІ групою інвалідності - 7000 гривень.

Гривна, фото:Hyser
Гривна, фото:Hyser

Також з 1 січня пенсійні виплати на 9% від розміру пенсії підвищать для 60-річних жінок, тобто для тих, хто народився в 1962 році.

І ще з 1 січня підвищено пенсію для непрацездатних батьків (або непрацездатного чоловіка/дружини) військових, які загинули в зоні АТО/ООС. Виплата складе 7800 гривень.

Раніше Hyser писав про те, що українських пенсіонерів обрадували надбавками.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як і чому зростуть тарифи.

Нагадаємо, що українцям знову накрутять тарифи на комуналку.