З'явилася інформація про наближення величезного астероїда до Землі.

Зокрема, мова йде про астероїд 2014 YE15, який вже 6 січня досягне нашій планеті. Довжина космічного каменю становить близько 12,8 метрів, що дорівнює довжині автобуса. Відповідною інформацією на цей рахунок поділилася прес-служба Національного управління США з аеронавтики і дослідження космосу (NASA), пише "Апостроф".


За їх словами, астероїд наблизиться до Землі на відстані 4 600 000 миль від нашої планети, а це десь в 19 разів більше, ніж відстань між Землею і Місяцем, тобто 239 000 миль. Варто зазначити, що згаданий астероїд 2014 YE15 є частиною групи, яка відома як астероїди Атона.

Ця група астероїдів обертаються навколо Сонця між Землею і Меркурієм.


У NASA стверджують, що якщо астероїд долає приблизно 4,6 мільйона миль і понад 150 метрів, то він може бути потенційно небезпечним об'єктом. Однак на нинішній відстані астероїд 2014 YE15 не становить загрози для Землі.


До слова, астероїди - це небесні тіла, які в основному розташовані між Марсом і Юпітером. Їх дуже багато, цілі мільйони. Астероїди рухаються з середньою швидкістю 20 км/c відносно Сонця і, як правило, досить повільно обертаються.

Час від часу астероїди падають на Землю і на інші планети. При цьому чим більше і важче астероїд, тим більшу небезпеку він представляє.

Раніше "Hyser" писав про те, що жителі Землі зафіксували унікальне явище, яке увійде в історію.

Також наш портал повідомляв, що до Землі наближається величезна комета.

Нагадуємо, що чоловік, який назвав себе космічним мандрівником, розповів про атаку на нашу планету.