Ніхто не стане заперечувати, що матінка-природа — непередбачувана. Ще б пак, в світі є унікальні і неповторні пейзажі, які могли створити тільки сили природи. Але є й винятки.

Історія з дивною знахідкою почалася в жовтні 2021 року, коли звичайний юрист з Чикаго виклав в Тwitter те, що його здивувало під час подорожі по Естонії.

Так, жителя США дуже збентежила загадкова діра у лісовій гущавині на півдні Естонії ідеально круглої форми.

Тоді на це всі побачили відреагували скептично, заявивши, що бачать перед собою не що інше, як фотошоп. При цьому деякі жартома порівняли дірку з порталом в казковий світ. Були й ті, хто припустив, що на фото зображена нора Хоббіта, деякі згадали культовий серіал "Твін Пікс", а хтось назвав навіть дірку результатом лазерних навчань НАСА.

Всього за місяць оригінальний пост американця став вірусним-його переглянули більше 10 мільйонів чоловік, він зібрав близько 20 000 ретвітів і 182 000 лайків.

До кінця грудня твіт помітив туристичний проект Visit Estonia. Його автори жартома припустили, що на знімку хоббічья нора або портал, що веде до духу-хранителю лісу Тоторо.

Але все виявилося набагато простіше: насправді це арт-інсталяція на півдні Естонії, виконана фінським художником Антті Лайтіненом.

Виявилося, що на фото естонське містечко Отепяя і в 2018 році художник вирізав там в гущавині лісу отвір діаметром 4,5 метра.

"Я подумав, чому б мені не зробити щось на зразок вікна, через яке можна заглянути в густий ялиновий ліс. Зазвичай туди не проникає світло, тому там все в коричневих тонах", - розповідав про свою роботу Антті Лайтінен.

Як виявилося, дірку художник зробив за допомогою садових секаторів. Він працював, стоячи на сходах, а помічник спостерігав здалеку, щоб переконатися, що виходить ідеальне коло. Прибита до дерева і обертається навколо своєї осі вимірювальна палиця допомогла зробити правильну геометричну фігуру.

Чоловік давно відомий роботами, в яких він протистоїть силам природи: будує острів в Балтійському морі з мішків з піском, пливе в Естонію на спорудженому ним берестяному човні або надягає броню на величезне дерево.

В Instagram Лайтінена представлені й інші роботи. Майже всі вони пов'язані з природою.

Раніше Hyser писав, що у соціальній мережі показали незвичайних морських жителів, яких викинуло на берег.

Також наш портал повідомляв, що Азовське море викинуло на берег купу пляшок і недопалків.

Нагадавши, названо захворювання, які можна підхопити на українських курортах.