Українців попередили про важливі нововведення у Новому році.

Зокрема, йдеться про низку законодавчих ініціатив. Так, наприклад, планується зростання мінімальної заробітної плати до 6,5 тис. грн на тлі збільшення прожиткового мінімуму в країні до 2393 грн. Про це повідомляє Telegram-канал "Одеса INFO".

названі головні нововведення в Україні в 2022 році, фото: Національний Банк новин

У лікарів, зокрема, цього року заробітна плата становитиме мінімальна до 20 тис.грн, а середня сягатиме до 24 тисяч. Підвищення стипендії для студентів теж планується. У ВУЗах 2000 грн отримуватимуть, а в технікумах - 1510 грн.

Також стануть обов'язкові касові апарати для ФОПів для 2-4 груп. Тарифи на воду зростуть, наприклад, у Києві на 20%. На 20% ще подорожчають всі сервіси Google.


Але є і хороші новини. Від ПДВ звільняється екотранспорт, а значить він стане доступнішим.

До слова, ще з січня всі друковані ЗМІ повинні перейти на українську мову. Всі вищезазначені рішення були прийняті українським урядом протягом року і раніше, а вступають в дію з 1 січня. Не всіма задоволені українці, які навіть протестували, наприклад, через введення касових апаратів, але все виявилося безрезультатно і тепер доведеться миритися з усім.


Раніше "Hyser" писав про те, що у Раді захотіли підвищити штрафи для водіїв за деякі порушення.

Також наш портал повідомляв, що у ЗСУ відповіли, коли будуть забирати жінок в армію, а головне будуть вони ставати на облік або їх відразу відправлять на службу.

Нагадуємо, що з 1 січня в Україні зміняться податки, які, як повідомляється, заведуть під монастир.