Ось уже котрий рік екологи б'ють на сполох, так як за їх прогнозами вже через 50-100 років може настати нова реальність, а це значить що на Україні з'являться нові види тварин, рослин, природні явища і хвороби. Причина в тому, що за останні 100 років середня температура повітря в Україні піднялася на 1,2 градуса і січень-лютий 2022 року теж планує зберегти цю тенденцію.

Так, за заявою завідуючої відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидата географічних наук віри Балабух, зима 2021-22 років буде теплішою, ніж зазвичай. І навіть при тому, що в 40% випадків вдарять тріскучі сибірські морози, це не зможе перекрити показників аномально теплої зими.

"Січень і лютий швидше за все будуть на 2-3 градуси тепліше, ніж в середньому за період 1993-2016 років", - зазначила Балабух, зазначивши, що лютий 2022 року і зовсім може бути "весняним".

За її словами, через низку антициклонів, що сформуються на Близькому Сході і Балканах, в Україну прийде не холодне, а тепле повітря, та й опади не будуть такими рясними як раніше і снігу випаде мало. Однак більш точно спрогнозувати рівень опадів не можна, адже такий прогноз можна зробити тільки за 5 днів до певної дати.

При цьому Балабух зазначає, що є ймовірність і діставати теплі речі через прихід арктичного холоду, оскільки активним буде потік Ельніньо в Тихому океані.

Якщо ж довіряти синоптикам Укргідрометцентру, то тут прогнозують, що в перший місяць 2022 року середня місячна температура по Україні очікується на рівні -1...-5 морозу, а в Криму 0...+1 градусів, що близько до кліматичної норми.

Місячна кількість опадів очікується 28-62 мм, на Закарпатті та в горах Криму до 79 мм, що в межах норми.

Зазначимо, що абсолютний мінімум температури повітря в січні, зафіксований раніше,це 23-39, 9 градусів морозу,місцями в Чернігівській і Луганській областях було 40-41, 9 градусів морозу, а на узбережжі Криму місцями 13-22 градусів морозу.

При цьому абсолютний максимум температури повітря в Україні становить взимку-8-18 градусів тепла, в Криму до 21 градусів.

Раніше Hyser писав, що водіям підказали як швидко і безпечно прибрати лід зі скла.

Також наш портал повідомляв, що десятки машин на крижаній трасі потрапили в масштабну аварію.