Кажуть, що шахісти дуже спокійні і стримані інтелектуали, які не схильні до бурхливого прояву емоцій. Ще б пак, адже шахи-це гра, в якій думати треба постійно і різнобічно, а ще вони вимагають дуже високої концентрації як під час поєдинку, так і під час занять. Але і тут є місце вибуху адреналіну.

Стало відомо, що український шахіст Кирило Шевченко мимоволі вивів росіянина з себе, та так, що той почав кидатися фігурами. Інцидент стався на чемпіонаті світу з шахів у категоріях бліц і Рапід, який завершився в столиці Польщі Варшаві.

Так, 19-річний киянин грав проти 23-річного москвича. У якийсь момент Давид Паравян опинився в складній ситуації - на те, щоб зробити хід, йому залишалася одна секунда.

У цейтноті він хотів замість пішака отримати другого ферзя, але поруч потрібної фігури не виявилося, тому він зупинив годинник і попросив суддю надати йому фігуру. Але коли Давид її отримав і включив годинник, то вже через секунду час минув і він програв.

У підсумку на емоціях москвич розлютився і жбурнув на дошку фігуру, але тут же одумався і посміхнувшись потиснув українцеві руку привітавши з перемогою.

Хлопці навіть ще трохи поговорили після партії.

Цікаво, що одним інцидентом все не закінчилося. Так, інший курйозний епізод трапився під час поєдинку між вірменином Тиграном Петросяном і гросмейстером Павелом Тецлафом з Польщі. Останній так засмутився своєму невдалому ходу, що відкинувся на стільці назад і в підсумку впав на підлогу.

Раніше Hyser писав, що президент Росії Володимир Путін розповів, що йому доводилося підробляти таксистом.

Також наш портал повідомляв, що у Росії може з'явитися місто, яке носитиме ім'я президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Нагадавши, американський президент Джо Байден приготував "сюрприз" для президента Російської Федерації Володимира Путіна.