Багато хто любить незвичайно прикрашати ялинки або сосни на Новий рік, але, напевно, більше ніде в світі ніхто не прикрашає ялинки так, як це робить пенсіонер з села Нараєва на Бережанщині Віктор Свищо (уродженець с. великі Ком'яти, Виноградський район, Закарпатська область).

Про це повідомляє Голос Карпат.

Віктор свище вирішив відмовитися від традиційних прикрас новорічних дерев. Кілька хвойних дерев, які ростуть по периметру його городу, чоловік вирішив прикрасити гноєм. Він обробив ялинки гноєм, а ще додав німого вапна.

Чоловік зважився на таке через інцидент на його ділянці, який стався два роки тому. За його словами, два роки тому напередодні зимових свят невідомі вкрали з його подвір'я дві блакитні і три звичайних ялинки, а також кілька кущів. Чоловік дуже важко пережив цю крадіжку. Потім йому прийшла ідея, як можна запобігти крадіжці новорічних дерев. Зокрема, він вирішив обробити ялинки смердючим гноєм-замість гірлянд на ялинки красуються шматки коров'ячого лайна.

За його словами, такі контрзаходи мали дію. Ніякий злодій не захоче нести додому ялинку, яка смердить гноєм.

Чоловік зазначив, що органічне добриво з хліва добре підживлюють деревця. Свята пройдуть, дощі змиють гній і ялинки знову, як то кажуть, матимуть «товарний вигляд».

До виходу на пенсію Віктор працював на різних керівних посадах у Бережанському держлісгоспі. Чоловік дуже любить ліс і природу. Віктор, перебуваючи вже на заслуженому відпочинку, часто ходить гуляти по лісистих околицях Нараєва. Він фотографує рідну природу, а знімки публікує в одній з популярних соцмережі.

За словами сусідів і знайомих, Віктор свище доброзичливий, активний громадський діяч. Чоловік багато подорожує.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, що не варто дарувати на Новий Рік.

Крім цього, українцям розповіли про те, як не варто прикрашати новорічну ялинку на Новий Рік.

Наш портал писав, що українцям розповіли, як правильно вибирати ялинки на Новий Рік.

Нагадаємо, що у Києві посилили карантинні обмеження напередодні свят.