Економічні експерти заявляють про те, що на початку 2022 року курс долара почне знижуватися

Більшість українців вже протягом довгого часу очікують, коли вартість долар почне йти вниз. Економічний аналітик Concorde Capital Євген Охтирко дала порталу "OBOZREVATEL" коментар, в якому заявила, що зниження вартості долара відбудеться вже в січні 2022 року.

Так, за її словами, в січні наступного року відбудеться спад економічної активності, який відбитися на курсі американської валюти у вигляді його зниження на 25 копійок, у зв'язку з чим Долар буде коштувати 27 гривень.

Експерт зазначає, на сьогоднішній день немає ніяких серйозних причин для падіння вартості гривні поки немає, однак, в той же момент, існують деякі психологічні фактори, які і утримують її курс по відношенню до долара на рівні 27,2 гривні. Справа в тому, що на міжбанку виникає тенденція до зміцнення гривні, проте продавці чинять тиск, за рахунок чого курс утримується на одному рівні. Якщо це продовжиться надалі, то курс так і залишиться незмінним.

Крім цього, в січні традиційно спостерігається низька бізнес-активність, тобто особливого попиту на валюту не буде, за рахунок чого гривня зможе трохи зміцнитися. Експерт припускає, що ринок спробує повернути курс на позначку в 27 гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, кого з українців очікує підвищення пенсій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українським автолюбителям у парламенті готують поблажки.

Також "Hyser" писав, що в Україні злетять ціни на вино.