Національне агентство України з питань державної служби підготувало проект постанови Кабміну про оплату праці працівників держорганів. Наступного року їх заробітні плати зростуть на 9%.

Проект розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

у пояснювальній записці говориться, що мінімальний посадовий оклад повинен бути не менше двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом.

З 1 січня 2022 року прожитковий мінімум складе 2 481 гривню. У зв'язку з цим зарплата фахівця державного органу складе не менше 4 962 гривень на місяць. Так чином мінімальний посадовий оклад зросте на 9,3% (зараз - 4 540 гривень).

Постановою затверджено схему посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2022 році.

Оклад керівників апарату Верховної Ради, Секретаріату Кабінету Міністрів, офісу президента, апарату Ради національної безпеки і оборони України, Центральної виборчої комісії, Рахункової палати, Конституційного Суду, офісу генерального прокурора, Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення встановлено на рівні 41 300 гривень (виплати збільшено на 9,3%).

Керівники міністерств, центральних органів виконавчої влади зі спеціальним статусом отримуватимуть 36 700 гривень (виплати збільшені на 9,2%).

Раніше Hyser писав про те, що українських пенсіонерів обрадували надбавками.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як і чому зростуть тарифи.

Нагадаємо, що українцям знову накрутять тарифи на комуналку.