Жителям України повідомили нову і несподівану інформацію, яка стосується аліментів. Стало відомо, що на території України з 2022 року будуть підвищені виплати у вигляді аліментів на дитину.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «Сьогодні»

Є відомості про те, що з наступного року буде підвищений рівень виплат у вигляді аліментів на дітей різного віку. Ці нововведення почнуть працювати з 1 липня 2022 року, а потім з 1 грудня.

Важливо відзначити, що з 1 січня 2022 року ці виплати залишаться колишніми.

Варто підкреслити, що цю інформацію підтвердили в Південно-Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції. Крім цього, достовірність інформації теж підтвердили на ТСН.

Діти. Фото: скріншот YouTube-відео
Діти. Фото: скріншот YouTube-відео

Потрібно розуміти, що такі підвищення пов'язані із зростанням прожиткового мінімуму на території України. Таке збільшення аліментів вже було 1 грудня 2021 року.

Є спеціальний Сімейний кодекс, який свідчить про те, що рівень аліментів на дітей може бути різним, так як він встановлюється судом. Однак потрібно розуміти, що є мінімальний розмір аліментів, який гарантує виплату на дітей. Ця сума становить не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Дітям, яким до 6 років покладено аліменти в розмірі 1010 гривень, для дітей віком від 6 до 18 років - 1 372 гривні.

Гроші. Фото: скріншот YouTubе
Гроші. Фото: скріншот YouTubе

З 1 липня 2022 року ці виплати будуть вищими, і стовідсоткова мінімальна виплата аліментів становитиме 2201 гривню на дітей віком до 6 років і 2744 гривні дітям від 9 до 18 років.

Вже з 1 грудня 2022 року розмір аліментів буде іншим: для дітей до 6 років – 2 272 гривні і для дітей від 6 до 18 років – 2 833 гривні.

Нагадаємо, що жителів України обрадували новими пенсійними виплатами.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як отримувати пенсію померлих батьків.

Також портал "Hyser" писав, працюючим українцям повинні зробити перерахунок пенсій.