У Росії особам без громадянства зможуть отримати новий документ, а саме тимчасове посвідчення особи у вигляді картки, яка міститиме чіп та біометричні дані.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на наказ МВС РФ.

Згідно з наказом російського Міністерства внутрішніх справ, особи без громадянства будуть отримувати тимчасове посвідчення особи у формі карти з чіпом. На чіпі буде міститися наступна інформація: електронне зображення обличчя людини і його відбитки пальців.

Також у вигляді карти з електронним носієм інформації, яка буде містити біометричні персональні дані людини, планують надавати і вид на проживання на території Російської Федерації.

Згідно із заявою відомства, буде затверджено відповідний порядок використання органами держвлади тимчасового посвідчення особи без громадянства в Російській Федерації з чіпом, щоб спростити ідентифікацію громадян без громадянства Росії, використовуючи біометричні персональні дані людини.

У документі також говориться, що нове посвідчення особи громадянина без громадянства Російської Федерації буде містити електронне зображення обличчя людини, його папілярних візерунків двох пальців рук.

Такий термін дії такого посвідчення особи людини становитиме десять років з моменту запису біометричних даних людини.

Пілотні проекти з впровадження таких посвідчень почнуть реалізовувати в Москві, Московській області та Татарстані.

За словами віце-прем'єра РФ Дмитра Чернишенка, видача таких посвідчення планують почати в 2023 році. Крім цього, вже завершилися технічні випробування електронних компонентів нового документа.

Чернишенко заявив, що цей цифровий паспорт - аналог електронної банківської карти, що містить безконтактний чіп. Якщо людина захоче, то в пам'ять смарт-карти можна додатково вносити іншу інформацію, зокрема, ІПН, СНІЛС або цифри водійського посвідчення.

Раніше "Hyser" повідомляв, що президент Росії Володимир Путін розповів, що йому доводилося підробляти таксистом.

Крім цього, у Росії може з'явитися місто, яке носитиме ім'я президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Наш портал писав, що американський президент Джо Байден приготував "сюрприз" для президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Нагадаємо, що Україна оригінально потролила Росію в популярній соціальній мережі.