Українців попередили про те, що незабаром в Україні може з'явитися податок на певну продукцію

Серед українців великою популярністю користуються газовані напої з великим вмістом цукру, оскільки вони дуже смачні. Одночасно з тим, ці напої, при зловживанні, здатні надати Серйозний шкода здоров'ю. На цю проблему звернув увагу голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький і запропонував введення податку на солодкі газовані напої. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

У своєму пості він запропонував своїм колегам спільно з економістами, дієтологами, педагогами та представникам батьківських організацій обговорити проблему надмірного споживання солодких газованих напоїв в Україні, щоб знайти баланс між інтересами суспільства, споживачів і виробників.

Радуцький розповів, що кожна третя українська дитина зловживає солодкими газованими напоями, в той час як більше двох третин українських батьків не заперечують проти цього. Це, в свою чергу, дуже сильно відбивається на здоров'ї населення, зокрема, за останні кілька років експерти відзначають відчутний приріст кількості захворювань на цукровий діабет серед дітей дошкільного та шкільного віку, в той час як 80% випадків розвитку діабету можна запобігти правильним харчуванням.

В інших країнах є метод боротьби зі зловживанням газованими напоями-введення спеціального податку. Подібний податок існує вже в 65 державах, в числі останніх приєдналися до цієї ініціативи можна відзначити Ізраїль і Казахстан. У доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я йдеться про те, що зростання ціни на солодкі напої хоча б на 20% відсотків призводить до значного зниження їх споживання.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, в яких випадках мандарини можуть шкодити здоров'ю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лікарі розповіли, для кого небезпечні сосиски і макарони.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, який вид кави захищає від хвороб серця.