Згідно з дослідженнями Світового банку про вплив зміни клімату на ключові сектори економіки України, проведеного за ініціативою Мінекології, найбільше через зміну клімату постраждають Черкаська, Херсонська, Кіровоградська, Полтавська та Вінницька області.

Це відіб'ється на економічному стані регіонів, пише "Главком".

Фахівці вивчили два сценарії - глобальне підвищення температури до 2100 року на 2,4° і на 4,3°. У першому випадку - це зростання температури за умови боротьби з викидами вуглецю, а в другому – без скорочення викидів.

Згідно з висновками, зробленими фахівцями, в перерахованих вище областях очікуються проблеми з вирощуванням ячменю, кукурудзи та соняшнику. Причому виникнути вони можуть вже до 2030 року.

У звіті говориться, що в 2050 році врожайність може дорівнювати врожайності 2010 року. Саме з цієї причини вже сьогодні необхідно приділяти більше уваги прогнозованим змінам на місцевому рівні.

Урожай
Урожай

Зниження вартості сільськогосподарського виробництва завдасть шкоди жителям Харківської, Кіровоградської, Львівської, Луганської та Житомирської областей. Відповідно, жителі даних регіонів стануть жити біднішими.

Експерти впевнені, що влада і компанії повинні проводити більш збалансовані стратегії управління водними ресурсами на основі ризиків від зміни клімату, що дозволить збільшити урожай продуктів, які є стратегічно важливими для українців.

Раніше Hyser писав про те, що експерти організації Об'єднаних Націй попереджають, що клімат на Землі змінився набагато більше, ніж раніше це передбачалося.

Також Hyser повідомляв, що експерти б'ють на сполох через небезпеку сплячих вірусів.

Нагадаємо, що кліматологи розповіли, як глобальне потепління відіб'ється на Україні.