У грудні цього року в аеропорту Лінц (Австрія) здійснив посадку найбільший транспортний літак у світі "Мрія" (Ан-225). Прибуття цього літака в будь-який аеропорт світу-це завжди велика подія на яке хочуть подивитися багато людей. Але цього разу посадка звичайний переліт проходив у вкрай складних погодних умовах.

Про це йдеться в матеріалі на Аvianews.com.

Пілотам довелося садити літак в дуже несприятливих погодних умовах. Вночі аеропорт накрив сильний туман, видимість була практично нульова. Для того, щоб безпечно посадити літак в таку негоду, пілоти повинні показати весь свій професіоналізм і навички. Будь-яка найменша помилка може призвести до катастрофи. Однак, екіпаж української "Мрії" впорався з таким складним завданням, успішно здійснивши посадку. Український екіпаж знову показав, що вони справжні професіонали.

25 грудня командир екіпажу літака Ан-225 "Мрія" Дмитро Антонов опублікував відео посадки величезного авіалайнера під час сильного туману на своєму Youtube-каналі.

Сама посадка повітряного судна, яку можна побачити на відео, була виконана вночі 8 грудня в австрійському аеропорту.

За словами Антонова, погода була жахлива. Це "той самий справжній мінімум, з яким льотчик повинен справлятися". Він додав, що через об'єктив фотоапарата картинка виглядає ще більш страшно.

Антоном зазначив, що диспетчер підтвердила, що параметри відповідали, а деякі навіть були вище, ніж необхідно для нашого повітряного судна.

За його словами, літак заходив на посадку за приладами. Пілоти побачили вогні злітно-посадкової смуги тільки після того, як літак знизився до висоти 60 метрів.

Антонов заявив, що посадки в таких погодних умовах є випробування для будь-якого екіпажу і літака.

"Всі члени екіпажу повинні працювати злагоджено, а системи літака – просто бездоганно. Наші екіпажі регулярно проходять тренування і перевірки. Для нас це звичайна робота",-сказав командир Ан-225.

За його словами, приземлятися в погану погоду можна, якщо необхідне обладнання мають смуга аеропорту і літак. Також важливо, щоб екіпаж був добре натренований для посадки в погану видимість.

Раніше "Hyser" повідомляв, що з'явилося відео зльоту гігантського літака "Мрія" з кабіни пілота.

Наш портал писав, що над Києвом пролетів найбільший у світі літак, яким пишається вся Україна.

Нагадаємо, що пілот показав момент зльоту найбільшого транспортного літака в світі.