Представник Кремля, прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що у російської влади немає ніяких планів щодо перенесення тіла Володимира Леніна з Мавзолею.

Про це йдеться в матеріалі ТАСС, повідомляє Главком.

Пєсков, відповідаючи на питання журналістів про можливі плани перенесення тіла Леніна з усипальниці до 100-річчя з дня його смерті, сказав, що «у влади немає ніяких планів» щодо цього.

Володимир Ленін помер 21 січня 1924 року, і в 2021 році буде 100 років з дня його смерті. Ленін не залишив будь-яких письмових розпоряджень щодо способу і місця свого поховання перед смертю.

Пєсков також зазначив, що це питання не входить в поточний порядок денний, тому що існують інші питання і проблеми, які є більш пріоритетними і вимагають негайного вирішення.

У листопаді глава відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон сказав, що тіло Леніна рано чи пізно буде винесено з Мавзолею і поховано. Він вважає, що "набальзамоване тіло, що лежить в самому центрі столиці", є "пережитком минулого".

Раніше депутат Державної Думи Росії Юрій Синельщиков заявив, що в КПРФ виступають проти перенесення тіла Леніна з Мавзолею. Крім цього, депутати політсили вважають неможливою дискусію щодо поховання тіла Леніна.

Синельщиков підкреслив, якщо російська влада прийме рішення про закриття Мавзолею і поховання тіла Леніна, то це може спровокувати протести по всій країні. Він вважає, що в цьому випадку "підніметься вся країна".

Раніше президент РФ Володимир Путін під час однієї зі своїх прес-конференцій сказав, що Україна була створена Леніним. За його словами, Ленін створив Україну під час створення Радянського Союзу.

Раніше "Hyser" повідомляв, що президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Україну створив особисто Володимир Ленін.

Наш портал писав, що у Росії запропонували назвати місто на честь російського лідера Володимира Путіна.

Нагадаємо, що у Києві розгорівся новий політичний скандал через Леніна.