Українцям підготували черговий новорічний "подарунок". З 1 січня наступного року підвищаться тарифи за воду і користування каналізацією.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

У деяких українських містах тарифи збільшаться на 20-24%. Найбільше доведеться платити жителям Запоріжжя, які є клієнтами КП "Облводоканал". Новий тариф за воду складе 65,56 грн за куб (водопостачання та водовідведення). Злетіли тарифи і для клієнтів " Уманьводоканалу "(57,5 грн за куб) і" Бердянськводоканалу " (57,01 грн за куб).

Нові тарифи вже були схвалені Нацкомісією з енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Повідомляється, що тарифи збільшилися для клієнтів 45 постачальників. На сьогоднішній день українці не можуть самостійно вибирати водоканал. На жаль, вода подорожчає для українців, чиї постачальники були включені в новий список.

У Києві тариф на воду і водовідведення буде підвищено до 30,384 грн. за куб (раніше жителі столиці платили 25,32 грн .). Тобто зростання становить 20%.

Значно збільшаться тарифи і в інших містах: клієнтам "Тернопільводоканалу" доведеться платити 36,67 грн за куб (зростання на 22%), а клієнти "Дніпропроводоканалу" платитимуть 31,356 грн за куб (зростання на 24%),

У НКРЕКП заявили, що рішення про підвищення тарифів на воду і водовідведення було прийнято через низку факторів. Зокрема, для водоканалів зросли тарифи на електроенергію, також підвищилися ціни на теплоенергію.

Крім цього, водоканали споживають газ, який необхідний для технологічних потреб. Вартість блакитного палива в даний час значно зросла і ніхто не може передбачити, які ціни на газ будуть в найближчі пару місяців.

Також співробітникам підприємств індексують заробітні плати, збільшуються витрати на ремонтні роботи, амортизацію та інше.

Раніше "Hyser" повідомляв, у Кабінеті Міністрів несподівано змінили прогнози цін на комунальні тарифи.

Наш портал писав, Міністерство економіки прогнозує значне зростання на комуналку в наступному році.

Нагадаємо, що стало відомо, скільки українці платитимуть за доставку газу після Нового року.