У наступному 2022 році ставки деяких податків змінять для українців. Насамперед йдеться про підвищення ставки єдиного соціального внеску для фізичних осіб-підприємців.

Єдиний внесок, прив'язаний до прожиткового мінімуму, для підприємців I групи складе 248 гривень або 10% від прожиткового мінімуму, пишуть "Факти". Для II групи цей відсоток буде вже вдвічі більше - 1300 гривень. Що стосується ІІІ групи ФОП, то вона платитиме 5% від доходу або 3% доходу і ПДВ.

Також, починаючи з 1 січня, силу матиме так званий "ресурсний закон", згідно з яким передбачено нарахування додаткових або збільшення готівкових податків. Зросте ціна акцизу на алкогольні напої, податок на використання сільськогосподарської землі, а також з'явиться податок на додану вартість з рекламодавців Google і Meta (Facebook), які зареєстровані в нашій країні.

З 1 січня також пропонується платити 18% на прибуток, який був отриманий від продажу третього і наступних об'єктів житлової нерухомості протягом року. Наразі цей відсоток дорівнює 5.

5% складе податок від другого продажу житла. Перша звільняється від оподаткування.

Гривны, фото: скриншот You Tube
Гривны, фото: скриншот You Tube

Для фізичних осіб-підприємців, які перебувають на II, III та IV групах спрощеного оподаткування прийнято рішення запровадити касові апарати, що є, мабуть, найрезонанснішою новою нормою.

Директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський відзначив головну проблему підприємців, яким податкова служба досі не надала жодних пояснень нових податкових процедур.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні ФОПи не можуть отримати гроші на картки.

Також Hyser повідомляв, що українцям доведеться платити нові податки.

Нагадаємо, що українців змусять платити за свої городи.