Останнім часом число випадків захворювання коронавірусом у нашій країні стрімко падає. З цієї причини більшість регіонів країни перейшли в "жовту" зону карантину.

У "червоній" зоні залишаються всього дві області, пишуть "comments".

Дані Міністерства охорони здоров'я України свідчать про те, що станом на неділю, 26 грудня, в Україні жорсткі карантинні обмеження продовжують діяти у Волинській та Запорізькій областях.

Однак за словами міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, ці регіони можуть покинути "червоний" список.

Карантин в Украине. Фото: YouTube, скрин
Карантин в Україні. Фото: YouTube, скрін

В інших регіонах країни показники захворюваності поліпшуються. Однак поява і поширення нового штаму під назвою "Омікрон" може посприяти тому, що карантин знову посилять.

За словами експертів, новий вірус більш заразний, ніж попередні варіанти, а зокрема "Дельта". Крім того, вони кажуть, що спрогнозувати те, як він поведе себе вкрай і вкрай складно.

До слова, не так давно світова спільнота вчених заявило про необхідність введення бустерної дози вакцини. Врач-інфекціоніст Федір Лапій, який входить до Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, рекомендував МОЗ України прийняти рішення про ревакцинацію проти коронавірусу людей віком від 60 років.

Рішення ще не було затверджено, проте вирішитися дане питання може на засіданні оперативного штабу МОЗ вакцинокерованих інфекцій.

"В НТГЕІ є ще три дні на обробку і внесення поправок в наші рекомендації, далі ми представляємо їх на штабі. Штаб за них голосує, а потім Міністерство вводить в дію своїм указом", – пояснив експерт процедуру затвердження.

Раніше Hyser писав про те, що українцям назвали області, які вийшли з червоної зони.

Також Hyser повідомляв, що ВООЗ все-таки визначилася з термінами закінчення пандемії ковід.

Нагадаємо, що названо області, які зустрічатимуть Новий Рік спокійно.