У Києві в ТРЦ River Mall в терміновому порядку пройшла евакуація людей і співробітників.

Відомо, що сталося це з технічних причин, але з яких саме, не уточнюється. Евакуація проходила за правилами, в торгово-розважальний центр прибули карети "швидкої" і пожежники. Крім того, на місці працювали правоохоронці. Про це пише "РБК-Україна".

В результаті даного інциденту утворилося стовпотворіння людей біля ТРЦ. Примітно, що в місцях великого скупчення людей певну небезпеку становить паніка, безлад в пересуванні і тиснява в місцях виходів з приміщення. По фото видно, що цього разу евакуація ніби як пройшла спокійно.

як проходила евакуація в торговому центрі, фото: РБК-Україна


До слова, як правило, евакуація відбувається з метою захистити від небезпек, які виникають в результаті ведення військових дій, а також надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру. В окремих ситуаціях можуть бути й інші причини, такі як, наприклад, тривале радіоактивне забруднення місцевості.

Однак в даному випадку мова йде саме про технічні причини евакуації, а тому не виключено, що евакуація була організована навіть в профілактичних цілях. Крім того, міг бути дзвінок про мінування. Найчастіше такі дзвінки помилкові, але правоохоронні органи зобов'язані перевірити все і організувати евакуацію людей заради їх же безпеки.

Раніше "Hyser" писав про те, що на Бурштинській ТЕС стався потужний вибух.

Також наш портал повідомляв, що у Росії підліток підірвав жіночий монастир. Є фото і відео з місця події.

Нагадуємо, що у Львові в храмі сталася жахлива пожежа, в результаті якої було кілька постраждалих.