На сьогоднішній день вже всі зрозуміли, що можливості Інтернету безмежні. Його ресурси зростають з кожним днем, постійно з'являються нові сайти і величезна кількість інформації, а ще за допомогою Інтернету можна виконувати більшість операцій необхідних у повсякденному житті. І їх перелік постійно збільшується.

Так, стало відомо, що уряд України ініціював створення єдиної інформаційно-аналітичної системи з надання житлово-комунальних послуг "Простір житлово-комунальних послуг", адже не так давно Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомляв, що цифровізація - це стратегічний напрям розвитку сфери управління житлом в Україні.

Отже, на сайті, що зараз знаходиться на стадії розробки, можна буде отримати детальну інформацію про надання будь-яких послуг у сфері ЖКГ чи здійснити оплату. Крім того, на меті можновладців можливість прозорого управління житловим фондом, а також систематизація постачальників комунальних послуг.

Про це у своєму Telegram повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, наразі в Україні немає єдиного інструмента, де громадяни могли б одразу отримати всі житлово-комунальні послуги. А тому його вирішено створити.

Так, Кабінет Міністрів України схвалив проект постанови "Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань створення єдиної інформаційно-аналітичної системи з надання житлово-комунальних послуг "Простір житлово-комунальних послуг", тому вже в найближчому майбутньому проєкт-система буде запущена.

За словами чиновників, завдяки новому інструменту держава отримає системні та верифіковані дані про ситуацію в житлово-комунальній сфері, а громадяни зможуть повідомляти про порушення у сфері благоустрою.

Раніше "Hyser" повідомляв, у Кабінеті Міністрів несподівано змінили прогнози цін на комунальні тарифи.

Наш портал писав, Міністерство економіки прогнозує значне зростання на комуналку в наступному році.

Нагадаємо, що стало відомо, скільки українці платитимуть за доставку газу після Нового року.