Сьогодні, 25 грудня, католики, протестанти та частина православних відзначають Різдво Христове, тому звісно, що людям не захочеться сидіти вдома і багато хто запланував зустрічі з друзями, родинні забави чи просто прогулянку. Чи сприятиме цьому погода, розповіли фахівці Укргідрометцентру.

Стало відомо, що на довгі вихідні, 25-27 грудня, синоптики спрогнозували українцям мокрий сніг з дощем, а вдень плюсову температуру. Про це йдеться у свіжому прогнозі Укргідрометцентра у Facebook.

"Погода вкотре вирішила показати нам свій примхливий характер. Буде і потепління, і похолодання, і опади (причому як у вигляді снігу, так і у вигляді дощу!), і ожеледиця і поривчастий вітер... ", – сказано у повідомленні.

Такий прогноз зумовлений приходом на територію України атмосферних фронтів північного циклону QUINTINUS, а ступінь засніженості залежатиме від температури повітря. Також погодні умови будуть ускладнюватися сильним поривчастим вітром, на дорогах буде дуже слизько.

Так, наприклад, у західних областях вдень 25 грудня стовпчики термометра покажуть до 4 градусів темла, а вночі від -2 до +2, тому там протягом доби йтиме мокрий сніг з дощем.

Що ж стосується Сходу України, то нічні морози до мінус 9 градусів сприятимуть опадам у вигляді снігу, а оскільки вдень температура повітря буде -1 +1 градуси, то ітиме дощ.

У південних регіонах у суботу буде сухо, інколи визиратиме сонце. Нічна температура 0…+2, вдень потепліє до +4…+7.

У центрі також переважно сухо, опади можливі місцями. Вночі -1…-3, вдень температура повітря підвищиться до +1…+3.

А от у столиці України сьогодні протягом доби йтиме мокрий сніг з дощем. Температура повітря вдень становитиме 0 +2 градуси, вночі -1 -3.

До речі, наші предки вірили, що ясний і безхмарний день 25 грудня обіцяє морозний Новий рік, а якщо буде похмуро, то на 1 січня варто очікувати тепло.

Однак, невелике потепління на католицьке Різдво буде дуже короткотривалим і вже вночі 26 грудня знову стрімко похолоднішає, кажуть синоптики.

Раніше Hyser писав, що на Україну насуваються сильні морози.

Також наш портал повідомляв, яка погода буде в Україні на Новий Рік.

Нагадаємо, що українців попереджають про сибірські морози.