У Кабінеті Міністрів ухвалили законопроект Про охорону географічних зазначень спиртних напоїв

У четвер, 23 грудня, в Кабінеті Міністрів України прийняли законопроект Про охорону географічних зазначень алкоголь. Даний документ був схвалений в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що спростить доступ українських спиртних напоїв на європейські ринки. Про це повідомляє офіційна прес-служба Міністерства економіки.

У відомстві підкреслюють, що прийнятий урядом документ створить необхідну правову базу, яка визначить особливості підготовки до реєстрації, використання та захисту різних географічних зазначень алкоголю, а також дозволить здійснювати контроль у цій сфері.

Це означає, що з українських полиць магазинів формально зникне коньяк і шампанське, оскільки право використовувати ці найменування є тільки у виробників з відповідних регіонів Франції. Так що тепер українські виробники не зможуть назвати своє ігристе вино "шампанським", якщо воно зроблено з українських сортів винограду.

В цілому законопроект передбачає уточнення понять у сфері географічних назв алкогольних напоїв, введення різних категорій спиртного, визначення процесу підготовки до реєстрації географічних вказівок алкоголю, позначає вимоги за специфікацією спиртного, встановлює відповідальність за порушення в даній сфері, а також контролює географічні назви спиртних напоїв.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, де в Україні на Новий Рік випаде сніг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ПЦУ розповіли, коли православні українці святкуватимуть Різдво.

Також "Hyser" писав, що у Києві на Новий Рік посилили карантинні обмеження.