Однією з найбільш популярних мереж в Інтернеті зараз є TikTok. Це платформа для зйомок і публікації різних відео. Є велика кількість тематичних сторінок, які спеціалізуються на різних сферах діяльності людей, описуючи і показуючи те, що цікаво певним особистостям, які попередньо вказали в налаштуваннях теми, що цікавлять.

Діти самостійно не здатні фільтрувати і обмежувати свій контент, в тому числі і в TikTok. А тому, мережа стає небезпечною для незміцнілої психіки і дитячого розуму, а значить батьки зобов'язані моніторити контент, що «поглинається».

Окрему небезпеку несуть в собі челленджи. Це жанр роликів, де блогер запускає ланцюгову реакцію у вигляді виконаного випробування або завдання, і пропонує своїм підписникам повторити все те ж саме і викласти в Мережу результат. Найпопулярніший і найперший челендж, який знайшов світову популярність – це Ice Bucket Challenge, коли користувачі Мережі ділилися відео, як обливають себе холодною водою з відра на вулиці.

Зараз же різноманітність цих челенджів настільки велика, що порахувати немає можливості. І одна справа, коли ця розвага нешкідлива, і зовсім інше, коли в результаті певний дій виникає небезпека для життя.

Саме таким і є новий челендж в TikTok, який називається Blackout Challenge. Детальніше про це інформує УНІАН.

Суть полягає в наступному: учасник затримує дихання до того моменту, поки не впаде в непритомність. На даний момент, від цього челленджа загинуло 5 дітей різного віку. Останній трагічний випадок стався в Пенсивальнії (США) з 10-річною дівчинкою. Медики встигли вчасно, проте врятувати дитину не вдалося. І тепер мати загиблої дитини стукає в усі двері і благає батьків пильніше стежити, що діти роблять в Мережі, як проводять час і розважаються.

У той же час платформа TikTok видалила всі відеоролики небезпечного челлендж в рамках кампанії боротьби з небезпечними іграми. Представник соцмережі розповів, що "тривожний челендж " з'явився задовго до відеоплатформи і ніколи не був трендом в TikTok.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, які будуть тарифи на газ після новорічних свят.

Також, українок ставитимуть на військовий облік.

Нагадуємо, що названі знаки Зодіаку, для яких 2022 рік буде невдалим.