Сьогодні, 24 грудня, напередодні католицького Різдва, на більшій території України морози трохи відступлять. Повітряна маса, яка насувається на нашу країну, змістить нинішній антициклон, принісши з собою невелике потепління.

Про це повідомляють «ФАКТи».

Згідно з прогнозами синоптиків, вночі в деяких регіонах країни стовпчики термометрів опустяться до -13 градусів. Температура повітря в Донецькій, Луганській та Харківській областях буде 18 градусів морозу. Вдень буде трохи тепліше, стовпчики термометрів піднімуться до -2...-5 градусів.

У західних регіонах країни прогнозується вдень + 1...+4, вночі буде холодніше – температура повітря складе -5 ... -9 градусів.

На півночі країни стовпчики термометра показуватимуть від -4 до +2, вночі буде -10... -14.

На півдні України вдень стовпчики термометрів показуватимуть 0...+ 2 градуси, а вночі похолодає – до -7...-12 градусів.

У центральних областях прогнозується від -1 до + 1 вдень, вночі стовпчики термометрів опустяться до -9...-13 градусів.

У Києві в п'ятницю, 24 грудня, вночі буде без опадів, – 11 градусів, підвищена вологість. Вдень можливі опади у вигляді мокрого снігу. Вдень температура повітря трохи підвищиться, а до вечора температура повітря буде 0...-2 градуси.

У суботу, 25 грудня, по всій території України прогнозується -1...+ 1 градус, на півдні буде ще тепліше – повітря прогріється до 7 градусів тепла. Можливі опади у вигляді снігу.

За словами синоптика Віталія Постриганя, морози пом'якшуються, але не варто розслаблятися, тому що погода приготувала «сюрпризи» для українців.

У неділю, 26 грудня, очікується нове похолодання. Вночі в північних і в деяких західних областях стовпчики термометрів опустяться до -10...-12 градусів, вдень температура повітря підвищиться до -4 до -6 градусів. При цьому, лише в південних регіонах прогнозується плюсова температура.

Така ж погода прогнозується на 27 і 28 грудня.

У період несприятливих погодних умов потрібно бути більш уважними на дорогах, на пішохідних переходах. Особливо уважним слід бути водіям транспортних засобів: дотримуйтесь ПДР, безпечну дистанцію між транспортом.

Під час зимового сезону, коли за вікном часто бувають несприятливі погодні умови, батьки повинні розповісти своїм дітям про те, як слід поводитися на вулиці під час негоди і яких правил безпеки слід дотримуватися.

У зимовий період необхідно більш ретельно стежити за своїм здоров'ям, щоб не підхопити застуду або грип. Також не варто забувати і про коронавірус, тому дотримуйтесь соцдистанцію і носите маски.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насуваються сильні морози.

Також на Україну насувається циклон Маттео, на більшій частині нашої країни очікуються опади.

Наш портал писав, що синоптики розповіли, яка погода буде в Україні на Новий Рік.

Нагадаємо, що українців попереджають про сибірські морози.