В Україні в поточному році збільшився розмір середньої пенсія. Станом на 1 грудня цього року розмір середньої пенсії на 7% перевищив прожитковий мінімум, склавши 3980 грн проти 3723 грн відповідно.

Про це повідомляє "Вісник".

У Мінсоцполітики заявили, що в Україні скоротився гендерний розрив, який спостерігався в розмірі пенсійних виплат. У відомстві зазначили, що раніше розрив між пенсійними виплатами чоловіків і жінок досягав 33%, то в поточному році різниця в новопризначених пенсійних виплатах чоловіків і жінок склала лише 13%. Таким чином розрив у розмірі пенсій зменшився більше, ніж у 2,5 рази.

Наступного року планується провести кілька етапів підвищення пенсійних виплат:

  • з січня наступного року буде підвищено пенсії українцям, які отримали інвалідність в результаті аварії на ЧАЕС;
  • у березні планується провести індексацію пенсій;
  • у квітні буде проведено перерахунок пенсійних виплат працюючим пенсіонерам;
  • у липні, жовтні та грудні буде збільшено розмір пенсій через підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати;
  • з жовтня будуть введені доплати для пенсіонерів у віці від 70 років.

У відомстві заявили, що пенсія людей 70+, які мають повний страховий стаж, становитиме 3000 грн. Крім цього, мінімальний розмір пенсійних виплат для даної категорії населення з 2020 по 2022 рік збільшиться на 83% - з 1638 грн до 3000 гривень.

Також до кінця наступного року розмір середньої пенсії українців складе 4533 грн. Це на 15% більше, ніж фактичний прожитковий мінімум. У порівнянні з початком минулого року цей показник збільшиться практично на 50%.

У Мінсоцполітики зазначили, що наступного року деякі пенсіонери отримають щомісячні виплати в розмірі 9500 гривень.

Раніше Пенсійний фонд нагадав українцям, які збираються виходити на пенсію в наступному році, як можна просто зареєструватися на отриманні пенсійних виплат, а також як подавати онлайн-заяву на перерахунок пенсійних виплат. У фонді зазначили, що тепер українцям не потрібно приходити у відділення ПФУ для того, щоб їм призначили виплати.

На сьогоднішній день немає ніякої інформації про те, як будуть (і будуть) заохочувати жінок, які будуть виходити на пенсію в 2023 році.

В Україні з 1 квітня поточного року, для жінок і чоловіків був встановлений новий пенсійний вік - тепер на пенсію можна йти в 60 років.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як можна збільшити пенсійні виплати.

Крім цього, пенсіонерам виплатять 7800 гривень.

Наш портал писав, що українців порадують надбавками і надбавками до пенсій.

Нагадаємо, що українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.