Навколо Києва за півтори години - кияни та гості столиці знають, що це дійсно можливо. Так, київська міська електричка у 2009 році стала шостим видом громадського транспорту Києва – після трамвая, тролейбуса, автобуса, метро та фунікулера. Там холодно і брудно, кажуть пассажири, але електричка завжди приходить вчасно і це найшвидша можливість куди-небудь дістатися.

От тільки цей вид громадського транспорту, який дуже важливий для людей, працює з перебоями щодня.

Так, стало відомо, що в п'ятницю, 24 грудня, багато киян знову змушені будуть спізнитися на роботу, бо в українській столиці скасували рейси двох міських електричок. Про це повідомили у прес-службі комунального підприємства КМДА "Київпастранс".

Необхідність скасувати рейси пояснюють технічними причинами.

Таким чином, в останній день тижня скасовано дві електрички за маршрутом Дарниця – Дарниця:

  • 7307/7308;
  • 7315/7316.

Відзначимо, що весь останній тиждень щодня відбувались скасування рейсів за тими чи іншими напрямками і причиною завжди називають технічні несправності.

Так, 22 грудня були скасовані рейси міської електрички: 7416, 7423/7424, 7431 з технічних причин, а 23 грудня - 7307/7308 та 7315/7316.

Зазначимо, що наразі міська електричка Києва нараховує 15 станцій і 10 поїздів. Її протяжність - 50 кілометрів. Лінію відкрили 2 вересня 2009 року, і саме тоді "Укрзалізниця" передала приміські поїзди на баланс комунального підприємства "Київпастранс".

До речі, стало відомо, що у Київській області готують до запуску швидкісну електричку сполученням Київ-Васильків. Запуск швидкісного приміського поїзда відбудеться вперше за останні десятиліття. Про це повідомили в прес-службі Державної компанії "Укрзалізниця".

Раніше "Hyser" повідомляв, що у Києві тепловоз протаранив легковий автомобіль з дитиною.

Наш портал писав, що у Хмельницькій області сталася смертельна ДТП.

Нагадаємо, що страшна ДТП під Києвом розбурхала Україну.