Українці люблять бутерброди з червоною ікрою поставити на стол на новорічні свята, саме тому вона так користується попитом напередодні свят.

Деякі недобросовісні люди користуються цим і намагаються наживитися на довірливих громадянах, продаючи їм підроблену ікру за нібито акційною ціною. Про те, що на вулицях Києва помітили підроблену ікру, написав у своєму Facebook виконавчий директор спілки споживачів України Максим Несміянов.

До посту він прикріпив фото підробленої ікри, яка продається біля станції метро "Лівобережна".

"З новинок у світі підробленої їжі! В Україні з'явилася не тільки підроблена ікра з маркуванням з РФ, але вже і з Республіки Білорусь", - зазначив Несміянов.

За його словами, ціна однієї баночки імітованої ікри коштує 150 гривень, а при покупці трьох баночок їх віддають за 300 гривень. Причому справжня вартість такої білкової ікри в магазині становить від 17 до 40 гривень.

За дешевою "ікрою" вибудовується черга, адже багато хто не розбирається що це підробка. Якби це була справжня ікра, то на упаковці був би вказаний виробник і імпортер, а текст повинен бути перекладений на українську мову.

За словами експерта, найчастіше підроблений продукт продають на вулиці або в Інтернеті.

Щоб не попастися на виверти таких шахраїв, ікру краще купувати в профільних магазинах або супермаркетах. У деяких магазинах є ікра без консервантів.

Підроблена ікра в Києві, facebook.com/nesmianov

Підроблена ікра в Києві, facebook.com/nesmianov

Підроблена ікра в Києві, facebook.com/nesmianov

Раніше Hyser писав про те, скільки коштує замовити Діда Мороза та Снігуроньку на Новий Рік.

Також Hyser повідомляв, що рибалка зловив у Дніпрі величезного сома-людожера.

Нагадаємо, скільки українцям доведеться витратити на новорічний стіл.