З 21 грудня на більшій території України встановилася морозна погода, стовпчики термометрів опустилися нижче нуля. Однак на майбутніх вихідних, 26-26 грудня, прогнозується підвищення температури повітря.

Про це заявити синоптик Наталка Діденко, повідомляє Meteoprog.

Згідно з прогнозом синоптика, до вихідних стовпчики термометрів в Україні опустяться до 18 градусів морозу вночі, а вдень температура повітря підніметься до -14 градусів.

24 грудня погодні умови можуть погіршитися, тому що на Україну насувається циклон з Північної Атлантики. Цей циклон принесе з собою опади. У деяких регіонах оголошені штормові попередження.

На цих вихідних, 25-26 грудня, температура повітря в більшості областей нашої країни трохи підвищиться. Прогнозуються опади у вигляді мокрого снігу, місцями можливі опади у вигляді дощу. Крім цього, можливе налипання мокрого снігу і сильний вітер.

За словами Діденка, у людей серцево-судинними недугами може погіршитися здоров'я через майбутні погодні зміни.

За її словами, тиждень буде дуже синоптично складним. Очікуються сильні морози і різка відлига.

Водіїв попереджають про несприятливі погодні умови, тому необхідно бути більш уважними на дорогах, дотримуватися ПДР, безпечну дистанцію між автомобілями, не робити різких або ризикованих маневрів. Пішоходи також повинні бути обережними.

Перед виходом на вулицю найкраще ознайомитися з прогнозом погоди, одягнутися тепліше, щоб не промерзнути. Ну, а, якщо ви одні з тих щасливчиків, хто не планував нічого, то можете насолоджуватися відпочинком вдома, дивлячись улюблений серіал і попиваючи гарячий чай.

У такі складні погодні періоди більш ретельно стежте за своїм здоров'ям, щоб не підхопити застуду або грип. Крім цього, не варто забувати і про коронавірус, тому дотримуйтесь соцдистанцію і носите маски. Пам'ятайте, що тільки Ви несете повну відповідальність за ваше здоров'я.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насувається циклон Маттео, на більшій частині нашої країни очікуються опади.

Наш портал писав, що синоптики розповіли українцям, яка погода буде в Україні на Новий Рік.

Нагадаємо, що українців попередили про насуваються сибірські морози.