У Міністерстві соціальної політики заявили, що жінкам 1962 року народження, які планують виходити на пенсію в наступному році, змінять коефіцієнт нарахування виплат. Жінки отримають виплати зі збільшеним коефіцієнтом 9%.

Про це йдеться в матеріалі «ФАКТів».

У відомстві розповіли, що прийняте рішення про надбавку до виплат для цієї категорії дозволить хоча б частково компенсувати різницю в пенсійних виплатах між вийшли на заслужений відпочинок в 2021 році і роком пізніше. Для українок, які вийшли на пенсію в поточному році, був встановлений підвищений коефіцієнт в 25%.

У відомстві додали, що необхідно дотримати умову, щоб отримати надбавку до пенсії. На таку надбавку можуть розраховувати 60-річні жінки, яким раніше не призначалася будь-яка інша пенсія.

Наступного року планується провести перегляд виплат і іншим категоріям пенсіонерів. Зокрема, з 1 березня наступного року буде проведена індексація пенсій, а в жовтні планується встановити нову пенсійну гарантію для 70-річних, у яких є повний стаж. Чоловіки зі стажем від 35 років і жінки, які відпрацювали 30 років, зможуть розраховувати на виплати в розмірі не менше 3000 грн.

Раніше Пенсійний фонд нагадав українцям, які збираються виходити на пенсію в наступному році, як можна просто зареєструватися на отриманні пенсійних виплат, а також як подавати онлайн-заяву на перерахунок пенсійних виплат. У фонді зазначили, що тепер українцям не потрібно приходити у відділення ПФУ для того, щоб їм призначили виплати.

На сьогоднішній день немає ніякої інформації про те, як будуть (і будуть) заохочувати жінок, які будуть виходити на пенсію в 2023 році.

В Україні з 1 квітня поточного року, для жінок і чоловіків був встановлений новий пенсійний вік - тепер на пенсію можна йти в 60 років.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як можна збільшити пенсійні виплати.

Крім цього, українцям перерахують заробітні плати.

Наш портал писав, що українців порадують надбавками до пенсій.

Нагадавши, українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.