Жителям України пенсійного віку повідомили дуже важливу і досить приємну інформацію. Стало відомо, що пенсіонери, які проживають в Україні, будуть підвищувати соціальні виплати за їх віком вже в 2022 році.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Факт»

Потрібно повідомити, що вже зовсім скоро повинні бути надбавки до соціальних виплат у вигляді пенсій. У 2022 році передбачено кілька надбавок до пенсійних виплат.

Міністерство соціальної політики України заявило, що 1 березня 2022 року буде проведена чергова індексація пенсій і щомісячна доплата у вигляді 500 гривень. Цю доплату отримують українські пенсіонери, яким від 80 років. Таких пенсіонерів в Україні 1.4 мільйона чоловік.

Пенсії в Україні. Фото: YouTube, скрін
Пенсії в Україні. Фото: YouTube, скрін

Варто відзначити, що 1 березня також буде збільшено коефіцієнт інфляції. Це говорить про те, що пенсіонерам, яким від 75 до 80 років, будуть додатково виплачувати по 400 гривень. Таких українців на території України близько мільйона чоловік.

Після цього, 1 жовтня буде виплачуватися по 300 гривень додатково тим пенсіонерам, яким вже виповнилося 70 років. Пенсіонерів, яким від 70 до 75 років близько 1.7 мільйона чоловік в Україні.

Важливо відзначити, що до осені 2022 року будуть змінені розміри мінімальних пенсійних виплат.

Якщо українець у 70 років має необхідний трудовий стаж: 35 років для чоловіків і 30 років для жінок, то його пенсія становитиме від 3000 гривень.

Важливо помітити, якщо трудовий стаж на 5 років менше, то пенсія буде на 500 гривень менше.

Минимальная зарплата станет выше
Минимальная зарплата станет выше

Крім цього, є інформація про те, що з 1 жовтня мінімальний рівень заробітної плати буде також підвищений. Він становитиме 6700 гривень.

На даний момент пенсіонери, яким від 65 років, які мають потрібний трудовий стаж, отримують від 2600 гривень щомісяця.

Нагадаємо, що українцям розповіли про зростання середніх зарплат.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили, хто не зможе отримувати пенсії в 2022 році.

Також портал "Hyser" писав, що українцям назвали суми середньої пенсії.