До Нового року залишилося не так вже й багато часу. Синоптики розповіли, яка погода очікується на території України 31 грудня поточного року. Прогнозуються люті морози, стовпчики термометрів можуть опуститися до -17...-25°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Синоптики заявили, що найсильніше похолодає в північних регіонах України. У Чернігівській та Сумській областях температура повітря вночі сягатиме до -24...-25°. У Київській, Житомирській та Рівненській прогнозуються морози до -19°...-22°, а у Волинській та Черкаській похолодає до -16°...-17°.

На решті території нашої країни стовпчики термометрів опустяться до -7°-12°, на крайньому сході і місцями на півдні прогнозується до -5°. У Криму вночі стовпчики термометрів показуватимуть близько нуля.

Згідно з прогнозом, в останній день 2021 року, 31 грудня, в більшості областей України очікується мінусова температура. На півночі нашої країни температура повітря буде -10...-17°, у центральних областях прогнозується -4°...-12°, на південному заході очікується -4°...-7°, на півдні вдень буде -2°...-4 °. Найбільше пощастить жителям Криму і східний регіонів, тут стовпчики термометрів піднімуться до +1°...+4°.

У Києві 31 грудня вдень прогнозується до -13°, а вночі очікуються сильні морози – до -22°.

Згідно з даними sinoptik.ua, з ранку і до самого вечора 31 грудня в Києві буде хмарно. Вночі прогнозуються опади у вигляді снігу. Вдень буде без опадів.

За словами синоптиків, похолодання, яке прийшло в Україну, протримається недовго. Прогнозується, що в майбутні вихідні морози відступлять і температура повітря трохи підвищиться. Крім цього, можливі опади у вигляді снігу та мокрого снігу.

Перед виходом на вулицю найкраще ознайомитися з прогнозом погоди, одягнутися тепліше, щоб не промерзнути. Ну, а, якщо ви одні з тих щасливчиків, хто не планував нічого, то можете насолоджуватися відпочинком вдома, дивлячись улюблений серіал і попиваючи гарячий чай.

У зимовий період необхідно більш ретельно стежити за своїм здоров'ям, щоб не підхопити застуду або грип. Крім цього, не варто забувати і про коронавірус, тому дотримуйтесь карантинні обмеження, соцдистанцію і носите маски. Пам'ятайте, що саме ви відповідальні за ваше здоров'я.

Сьогодні, 22 грудня, православні відзначають день святої Анни, матері Богородиці. Також вам могли зустрічатися й інші назва цього свята - "Анна Темна","Анна зимова".

Народні прикмети щодо погоди на цей день:

  • Якщо сьогодні буде сонячна погода, то 31 січня вдень буде така ж погода;
  • Якщо сьогодні йдуть дощі, то майбутня весна буде також дощовою,
  • Якщо сьогодні дерева вкрилися інеєм, то майбутній рік буде врожайним.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насувається циклон Маттео, на більшій частині нашої країни очікуються опади.

Наш портал писав, що синоптики розповіли, яка погода буде в Україні на Новий Рік.

Нагадаємо, що українців попереджають про сибірські морози.