У прийдешньому місяці українці, у зв'язку зі святами, зможуть вдосталь відпочити

Грядуть улюблені всіма зимові свята, які обіцяють українським працівникам безліч вигідних. Так, у січні 2022 року в українців, які працюють п'ять днів на тиждень, буде 19 робочих днів і цілих 12 вихідних. Наступного місяця українців очікує два період по три вихідних поспіль. Про це повідомляє iнформаційний портал "РБК-Україна" з посиланням на 73 статтю Кодексу законів про працю, в якому встановлюються святкові та вихідні дні.

Так, у 2022 році 1 січня випало на суботу, у зв'язку з чим вихідний день був перенесений на понеділок, 3 січня. За рахунок цього на самому початку 2022 року в українців буде три вихідні дні поспіль.

Наступне важливе зимове свято-Різдво Христове, яке відзначається 7 січня, в 2022 році випаде на п'ятницю, у зв'язку з чим в українців знову буде три вихідні дні до ряду — з 7 по 10 січня.

Варто також відзначити, що в прийдешньому 2022 році з 365 календарних днів в українців робочими буде 249 днів. У той же час неробочими буде 116 днів, 105 з яких є звичайними вихідними і ще 11 днів, присвячених різним державним і релігійним святам.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, де в Україні на Новий Рік випаде сніг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ПЦУ розповіли, коли православні українці святкуватимуть Різдво.

Також "Hyser" писав, що у Києві на Новий Рік посилили карантинні обмеження.