На кордоні Сумської області прикордонні загони продовжують облаштовувати державні кордони на випадок раптового вторгнення російських військ на територію незалежної України.

Детальніше про це інформує УНІАН, посилаючись на дані Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Повідомляється, що службою вжито першочергових заходів - створення протитранспортних ровів, які не дозволять військовій техніці рушити вглиб країни. На кордоні працюють інженери, які за допомогою спеціальної техніки прокопують рови і насипають вали.

"Враховуючи сьогоднішні виклики безпеки на державному кордоні, тривають заходи щодо її зміцнення. Незважаючи на те, що зазвичай сезон інженерного облаштування кордону триває до настання зими, в цьому році активні заходи по зміцненню держкордону на небезпечних напрямках тривають, незважаючи на сніг і похолодання. Особлива увага приділяється кордону з країною-агресором",- повідомляє ДПСУ.

Варто відзначити, що українські розвідники стверджують, що біля українського кордону знаходиться близько 100 тисяч військовослужбовців РФ. Також, за даними міністра закордонних справ Дмитра Кулеби на території Криму, а також у Донецькій і Луганській областях Росія розмістила ще 115 тисяч військових.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що українцям готують масштабне підвищення тарифів на комунальні послуги.

Нагадуємо, що на новорічні свята українці ризикують залишитися без опалення.

Також портал Hyser інформував, у Кабміні розповіли, якою буде пенсія після впровадження накопичувальної пенсійної системи.