В уряді зробили заяву щодо того, скільки коштуватимуть пластикові пакети з лютого

У понеділок, 20 грудня, в Кабінеті Міністрів ухвалили проект постанови, якою на пакет буде введена мінімальна роздрібна ціна. Прийняте урядом рішення набуде чинності з 1 лютого наступного року. Про це повідомляє офіційна прес-служба Міністерства економіки.

Повідомляється, що прийнятим урядом рішенням на всі пакети, товщина стінок яких перевищує 50 мкм, призначені для упаковки і транспортування товарів і продуктів в точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, встановлюється мінімальна роздрібна ціна.

В уряді постановили, що з 1 лютого пакети без ручок і бічних складок коштуватимуть не менше двох гривень. Пакети без ручок, але з бічними складками або навпаки, з ручками, але без бічних складок коштуватимуть 2,5 гривні. Пакети, які будуть мати і ручки, і бічні складки, будуть продаватися за ціною не менше ніж три гривні.

Нагадаємо, що дане рішення уряду є черговим кроком у вже взятому курсі на скорочення обороту пластикових пакетів на території України. 10 грудня набув чинності прийнятий українським парламентом законопроект, який забороняє безкоштовне поширення пластикових пакетів. Після прийняття цього законопроекту, однак, з'ясувалося, що популярні мережі супермаркетів встановили вартість на пакети-"маєчки" самостійно, проте ціна була чисто символічною — від 6 до 12 копійок.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україну рухаються потужні морози.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що доктор Комаровський розповів, як швидко і безболісно позбутися від кашлю.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про зростання комунальних тарифів з 1 січня.