Що буде робити Україна у разі наступу Російської Федерації розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов.

Він розповів про головну зброю Кремля, а також запевнив, що на захист нашої країни встануть всі відповідні установи, пише "Апостроф".

Головною зброєю України він назвав внутрішній дух, який є не у кожної країни і у кожної нації.

"Я хочу зауважити, що у нас є ще окрема Зброя, на яку ніхто не звертає уваги. Це наш дух. Чому ми відрізняємося від росіян? Тому що дух свободи, дух відповідальності за нашу країну - це наш внутрішній дух, який не в кожній нації, не в кожній країні присутній", - заявив Секретар РНБО.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, фото: sev

Також він згадав один з найскладніших періодів в нашій країні - 2014 рік. Саме тоді хлопці практично без зброї стали на захист нашої держави.

Данилов впевнений, що ворог не очікував такого повороту, адже він вважав, що, "починаючи з приходу Януковича, він майже знищив нашу армію, знищив нашу службу безпеки та інші інститути - але не так сталося".

Ті речі, які зараз має Україна, відбулися завдяки тому самому духу українського народу.

Зараз же країна готова стати на захист, адже сьогодні всі органи державної влади працюють на те, щоб бути готовими до війни в разі її загострення.

Також Данилов нагадав, що з 1 січня наступного року в дію вступає закон Про Національний опір. У ньому описані додаткові можливості в разі якщо в країні відбудуться ті чи інші зміни.

Раніше Hyser писав про те, що президент України Володимир Зеленський розповів, що буде, якщо вторгнеться Росія.

Також Hyser повідомляв, що російський генерал заявив, що колона їхніх військ дійде до Києва за шість годин.

Нагадаємо, що Байден відмовив у допомозі Україні у разі вторгнення Росії.