Українських водіїв попередили про нові штрафи, якщо вони будуть їздити на "лисій" гумі.

У деяких випадках вони можуть позбутися водійського посвідчення, пишуть "Finance.ua".

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що правоохоронці суворо каратимуть водіїв та власників комерційних транспортних засобів, які їздять на "лисій" гумі, або використовують для економії грошей колеса, які мають неприпустимі недоліки.

За словами міністра, до кінця поточного 2021 року до Верховної Ради України будуть внесені законопроекти, спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху.

У правилах дорожнього руху йдеться про те, що якщо висота протектора на автомобілях вагою до 3,5 тонн менше 1,6 мм, то їздити на ньому не можна. На авто понад 3,5 тонн - 1 мм, на автобусах - 2 мм; на мотоциклах і мопедах - 0,8 мм.

У разі порушення поліцейський має право виписати штраф у розмірі 340 грн.

Відзначимо, що небезпека "лисої" гуми, перш за все, представляється для водія транспортного засобу і його пасажирів. Можна заплатити штраф і поїхати далі, а можна потрапити в ДТП, що спричинить за собою більш високі витрати. Але і тут "залізо" не найголовніше. Найголовніше - це здоров'я і людини і життя.

Справа в тому, що на "лисій" гумі машина має значно менше зчеплення коліс з дорогою, в результаті чого погіршується стабільність при гальмуванні (зрив передньої або задньої осі з подальшим занесенням). Погане зчеплення з будь-якою поверхнею, що може привести до заносу і гальмівний шлях дуже великий. При сильному зносі колесо може навіть лопнути.

Раніше Hyser писав про те, що у Кривому Розі прокурор влетів в автобусну зупинку.

Також Hyser повідомляв, що житель Одеси припаркував своє авто на балконі 7-го поверху.

Нагадаємо, що у мережі регочуть над сином Вінницького судді, який виграв автомобіль за вакцинацію.