З'явилася нова інформація щодо можливого вторгнення російських військ на територію України.

З цього приводу висловився секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов. Він розповів, чи можливо ввести в країні режим воєнного стану в разі повномасштабної війни з Росією. Про це пише "Апостроф".

Данилов розповів про реальність введення воєнного стану в Україні, фото: Українська правда

За його словами, поки рано говорити про введення воєнного стану, оскільки такі рішення будуть прийматися в залежності від тих обставин, які будуть відбуватися в країні. Данилов додав, що на сьогоднішній день підстав для цього ніяких немає.

"А якщо вони завтра з'являться, то відразу будуть прийняті відповідні рішення, ніхто не буде з цим зволікати", - зазначив секретар РНБО.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, фото: Українська правда

В одному він впевнений точно, що такої ситуації, яка відбувалася в 2014 році, коли військові не захищали свою країну - однозначно не буде. У разі вторгнення всі будуть знати, що робити і чітко слідувати певним інструкціям, відповідно до своїх повноважень і відповідно до того, що взагалі буде відбуватися.

Однак поки приводу для занепокоєння немає, запевнив Данилов.

"Коли 30 жовтня через газету Washington Post почали роздувати ситуацію, писали що тут велике скупчення військових і т. д., і ми чітко дали зрозуміти, що володіємо інформацією - і в той час цього не було", - підсумував він.


Раніше "Hyser" писав про те, що українці захищатимуть землю за будь-яких обставин.

Також наш портал повідомляв, що у Києві будуть вити сирени через загрозу вторгнення Росії.

Нагадуємо, що Росія підтягує до кордонів України танки і важку артилерію.