Українцям пообіцяли сніг на Новий рік, але не скрізь.

Синоптики раніше говорили про те, що снігового покриву на новорічні свята очікувати не варто. Тепер же з'явилася інформація про те, що Новий Рік деяким українцям вдасться таки зустріти зі снігом, зокрема, жителям західних областей України. Про це свідчать дані погодної карти Ventusky, пише "Апостроф".

Згідно з прогнозом синоптиків, станом на 23:00 31 грудня, сніг прогнозується в Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Тернопільській, Волинській та Рівненській областях. Також незначні опади у вигляді снігу очікуються в Чернігівській області.

Крім того, в Карпатах висота снігового покриву досягне 40 сантиметрів, а температура повітря ввечері, 31 грудня, становитиме -10..-12 градусів.

Ventusky, фото: Апостроф

1 січня 2022 року погодні умови збережуться. Сніг, в тому числі може випасти в частині Київської області. При цьому середня температура повітря вдень по Україні триматиметься на рівні -1..-3 градуси, і тільки в Карпатах вона опуститься до -5 градусів.


До слова, ці вихідні українців теж засмутили погодні умови. Як і передбачалося, було багато опадів у вигляді дощу і мокрого снігу. Температура повітря ці дні коливалася від плюсової до мінусової.

Варто відзначити, що початок наступного тижня теж очікується з мінусовою температурою повітря і дрібним снігом. Термометри покажуть приблизно -2...-4 градуси.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україну йде проливний циклон "Маттео", які вплине на погодні умови.

Також наш портал повідомляв, що в Україну йдуть сибірські морози і вже відомо, де похолодає найбільше.

Нагадуємо, що стало відомо, скільки Україну буде заливати в грудні і коли погодні умови покращаться.