Частина українських пенсіонерів навіть вийшовши на заслужений відпочинок, продовжують працювати і при цьому отримувати зайві виплати. Однак після звірки їх зобов'яжуть повернути частину отриманих сум в бюджет країни.

За законом, ті українські пенсіонери, які, будучи на заслуженому відпочинку, знайшли роботу, втрачають право на частину надбавок, пише видання "На пенсії".

Йдеться про:

їм не можуть перераховувати пенсію через підвищення прожиткового мінімуму;

їм не можуть перераховувати розмір надбавки за стаж наднорми;

вони не можуть отримувати надбавку в 150 грн у разі, якщо утримують члена сім'ї віком до 18 років.

Існують випадки, коли при працевлаштуванні українця пенсійного віку, той і зовсім залишався без права на пенсію.

"Після працевлаштування одержувача пенсії за вислугу років, якщо він працевлаштовується за спеціальністю, що дає право на призначення цього виду пенсії, виплата пенсії йому взагалі повинна припинитися", – зазначають у виданні.

Закон говорить про те, що якщо українець, будучи на пенсії, знайшов собі роботу, то він зобов'язаний протягом десяти днів повідомити Пенсійний фонд. Якщо людина не повідомить про це, то після першої ж перевірки в реєстрах чиновники виявлять даний факт.

Тоді ПФУ вимагатиме повернути помилково нараховану частину пенсії. У разі відмови повертати гроші до держбюджету, чиновники мають право подати на нього до суду і вже в судовому порядку стягнути заборгованість.

Раніше Hyser писав про те, на скільки в Україні збільшать виплати після індексації в березні.

Також Hyser повідомляв, що українців попередили про виплати на найближчі три роки.

Нагадавши, куди українці зможуть витратити гроші з економічного паспорта.