Стало відомо, скільки разів підвищувалися пенсії за 2021 року і на якому рівні знаходиться середня пенсія

За поточний рік український уряд підвищував розмір пенсійних виплат для різних категорій українців десять разів, а рівень середньої пенсії до грудня 2021 року досяг 3 980 гривень. Про це в рамках виступу у Верховній Раді заявив глава уряду Денис Шмигаль. Про це повідомляє Інформаційний портал "УНІАН".

Прем'єр-міністр нагадав, що станом на грудень поточного року мінімальна пенсія для українців, які виконали вимоги за стажем, становить 2 600 гривень. Крім того, в цьому році підвищувалася мінімальна пенсія, надбавки за понаднормовий трудовий стаж, підвищені вже призначені пенсії і була проведена індексація соціальних виплат.

На сьогоднішній день в Україні проживає близько 11 мільйонів одержувачів пенсій, велика частина яких живе на маленьку пенсію, яка є значно меншою, ніж фактичний прожитковий мінімум.

Так, 15,6% одержувачів пенсій, тобто 1,7 мільйонів осіб, отримують виплати в розмірі менше 2 тисяч гривень. Від 2 до 3 тисяч гривень отримує найбільша частина пенсіонерів — 38,3% пенсіонерів, що дорівнює 4,19 мільйона осіб.від 3 до 4 тисяч гривень отримує 19,4% одержувачів пенсії, тобто 2,13 мільйона українців. Від 4 до 5 тисяч гривень пенсії отримує 9,3% пенсіонерів, тобто приблизно мільйон осіб, а від 5 до 10 тисяч гривень — 13,5% одержувачів пенсій, що приблизно дорівнює 1,47 мільйону українців. Більше 10 тисяч гривень в Україні отримує найменше число людей-3,9% пенсіонерів або 433,5 тисяч осіб.

У Міністерстві соціальної політики заявляють про те, що мінімальний прожитковий мінімум необхідно підняти хоча б до 4 тисяч гривень і змінити методи його обчислення.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям назвали умови і терміни 9-відсоткової надбавки до пенсій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про масові рейди.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, кого не торкнеться підвищення зарплат в 2022 році.