Майбутні вихідні порадують українців справжньою зимовою погодою. У всіх регіонах нашої країни очікуються снігопад, а температура повітря коливатиметься від плюсової до мінусової.

Про це йдеться в прогнозі Sinoptik.ua.

Скоро Новий рік, тому багато українців переносять деякі плани на вихідні, щоб все встигнути. Перед виходом на вулицю найкраще ознайомитися з прогнозом погоди, одягнутися тепліше, щоб не промерзнути. Ну, а, якщо ви одні з тих щасливчиків, хто не планував нічого, то можете насолоджуватися відпочинком вдома, дивлячись улюблений серіал і попиваючи гарячий чай.

У суботу, 18 грудня, майже на всій території нашої країни прогнозуються опади у вигляді мокрого снігу. Стовпчики термометрів показуватимуть близько 0 °С. у південних областях та Закарпатті очікується тепліша погода. Тут температура прогріється до + 3-5 °С.у більшості регіонів опади у вигляді снігу почнуться ще вночі. Сніг буде йти майже протягом усього дня. Однак, є й винятки - у Миколаївській та Запорізькій областях опадів не прогнозується.

У неділю, 19 грудня, погодні умови у всіх областях трохи зміняться. На півдні та в Донецькій, Кіровоградській, Дніпропетровській та Запорізькій областях прогнозуються опади у вигляді дрібного снігу. Стовпчики термометрів будуть показувати 0-4 °С. буде висока вологість, тому на вулиці буде відчуватися набагато холодніше, ніж є насправді.

На решті території буде сніжити. Температура повітря коливатиметься від -1 до + 2 °с.у Карпатах, на високогір'ях Івано-Франківської та Закарпатської областей очікуються сильні снігопади, тому будьте обережні. Синоптики попереджають про небезпеку сходження лавин на крутих схилах.

Синоптики розповіли, яка погода очікується на початку наступного тижня.

У понеділок, 20 грудня, у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Сумській, Київській та Чернігівській області стовпчики термометрів опустяться до -4 °С.очікуються опади у вигляді дрібного снігу. В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях прогнозується тепліша погода. Тут стовпчики термометрів показуватимуть до 2-4 ° С.також можливі опади у вигляді мокрого снігу. На решті території України погода на початку тижня прогнозується похмура погода. Вранці може випасти сніг. Температура повітря коливатиметься від -1 до +1 °с.

Згідно з прогнозом синоптиків, Україну накриє циклон, який насувається з боку Північної Атлантики. На більшій території нашої країни очікуються опади у вигляді мокрого снігу, також прогнозується сильний поривчастий вітер.

Крім цього, наближається День Святого Миколая, 19 грудня. У цей день в Україні випаде багато снігу.

Взимку також необхідно більш ретельно стежити за своїм здоров'ям, щоб не підхопити застуду або грип. Крім цього, не варто забувати і про коронавірус, тому дотримуйтесь соцдистанцію і носите маски. Пам'ятайте, що саме ви відповідальні за ваше здоров'я.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насувається циклон Маттео, на більшій частині нашої країни очікуються опади.

Наш портал писав, що синоптики розповіли, яка погода буде в Україні на Новий Рік.

Нагадаємо, що українців попереджають про сибірські морози.