Зеленський заявив, що початок війни з Росією закінчиться мільйонами жертв, і він не хоче такого підсумку

Останнім часом перші особи України регулярно роблять заяви щодо того, що Російська Федерація зібрала на кордоні з нашою країною достатню кількість військової сили, щоб почати повноцінну війну. Так, на спільному брифінгу з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом Володимир Зеленський заявив, що можлива повномасштабна війна з РФ може обернутися мільйонами жертв, але він не бажає такого підсумку. Брифінг в транслювався в Facebook з офіційної сторінки офісу президента України.

Зеленський зазначив, що чисельність російської армії багаторазово перевищує Збройні Сили України, тому в разі повномасштабної війни для України це закінчиться сотнями тисяч і мільйонами жертв. Крім того, президент додав, що в Кремлі намагаються залякати не тільки Україну, а й країни Європейського Союзу.

Президент підкреслив, що те, що РФ загрожує ЄС дуже важливо, оскільки навіть якщо НАТО нічого і не повинно Україні, то воно повинно всім своїм-країнам учасницям в тому випадку, якщо українська армія не вистоїть під російським напором.

Нагадаємо, раніше заступник голови командувача Сил спеціальних операцій і колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос заявив, що Російська Федерація збирає на кордоні з Україною сили, які достатні для того, щоб почати на нашу країну наступ.

Кривонос також заявив, що марш російської військової колони від Сум до Києва займе всього 6 годин якщо Збройні Сили України не будуть готові до нападу або не зможуть надати належного опору. Цього вистачить для того, щоб змусити український уряд капітулювати.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Байден відмовив у допомозі Україні у разі нападу Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовий експерт розповів, які цілі у Кремля будуть першорядними при початку вторгнення в Україну.

Також "Hyser" писав, що Володимир Путін розповів про маловідомий факт з його біографії.