Зовсім скоро настане Новий Рік. Багато українців вже почали приготування до свята. Для того, щоб у вашому домі панувало щастя, то необхідно прикрашати новорічну ялинку/ сосну в певні дні.

Про це повідомляється в матеріалі МЕТА.

Коли в будинку з'являється прикрашене новорічне дерево, то в повітрі вже витає святковий настрій. Особливо красиво стає ввечері, коли запалюються гірлянди.

Для того, щоб успіх і щастя були вашими супутниками в наступному році, то необхідно звернути увагу на народні прикмети щодо прикраси новорічних дерев.

Експерти розповіли, коли найкраще ставити ялинку на Новий Рік 2022.

Натуральна ялинка або сосна залишаються свіжим близько 10-15 днів. Якщо ви хочете, щоб ваше новорічне дерево простояло аж до Різдва, то найкраще його встановлювати в будинку за тиждень до Нового року. Це не відноситься до штучних ялинок, які можна ставити в будь-який час.

Католикам необхідно прикрасити ялинку до 25 грудня, коли вони відзначатимуть Різдво. Православним рекомендується встановлювати ялинку в перших числах грудня. Прибирати новорічні дерева радять після 14 січня, коли відзначатимуть Старий Новий Рік.

Деякі прикмети і поради щодо прикраси новорічної ялинки:

  • 22 грудня відзначають День зимового сонцестояння. Вважається, що в цей день починається новий життєвий цикл. Наші предки вірили, що в цей день нечиста сила стає слабшою, тому що починається збільшення тривалості дня. У цей день рекомендується прикрашати ялинку тим, хто хоче захиститися від будь-яких злих духів.
  • 24 грудня також буде вдалим, щоб прикрасити новорічну ялинку. Тоді наступний рік стане врожайним. Для того, щоб в родині був фінансовий достаток, то найкраще прикрашати ялинку в цей день, як роблять багато жителів Німеччини.
  • 28 грудня – Трифонов день. Згідно з переказами, святий ігумен захищав знедолених і допомагав нужденним. Православні вважають, що, якщо прикрашати новорічне дерево в цей день, то це захистить їх від злих духів і пліткарів.
  • Згідно з народними прикметами, щоб рік був щедрим і щасливим, то необхідно, щоб на новорічному дереві була велика кількість ялинкових іграшок і прикрас.
  • Вся сім'я повинна брати участь в оздобленні новорічного дерева і будинку, щоб протягом наступного року в сім'ї не виникало ніяких конфліктів. У родині пануватимуть щастя і любов.

Згідно з народними прикметами, не рекомендується починати прикрашати новорічне дерево 22 грудня, тому що в цей день зима вступає в свої права і стає «господинею». Якщо ви вирішите прикрашати ялинку в цей день, то можете позбутися прихильності вищих сил.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли про те, як не варто прикрашати новорічну ялинку на Новий Рік.

Наш портал писав, що жителів України розсмішила "система безпеки" львівських ялинок.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як правильно вибирати ялинки на Новий Рік.