Наступного року деяким українцям пощастить, бо вони зможуть отримати 9%-ву надбавку до пенсія.

Про це повідомляється в матеріалі «ФАКТів».

Згідно із заявою Мінсоцполітики, наступного року жінки, яких планують виходити на заслужений відпочинок у 60 років, тепер зможуть розраховувати на надбавку до пенсійних виплат у розмірі 9%. Все це було передбачено державним бюджетом України на 2022 рік.

У відомстві зазначили, що було прийнято рішення про підвищення коефіцієнта для нових пенсіонерок. Це нововведення дозволить трохи скоротити різницю в розмірах пенсійних виплат жінок в поточному і наступному роках.

У відомстві заявили, що спочатку передбачалося, що в поточному році в рамках закінчення переходу до нового пенсійного віку виплати жінкам будуть перераховуватися з Пенсійним підвищувальним коефіцієнтом у розмірі 25%. Однак, наступного року така ж Українка, яка виходитиме на пенсію, при тій же тривалості страхового стажу та розмірі заробітної плати змогла б отримати лише базову пенсію. Крім цього, вона не могла б розраховувати на отриманні будь-яких надбавок.

Крім цього, Пенсійний фонд нагадує українцям, які збираються виходити на пенсію в наступному році, як можна просто зареєструватися на отриманні пенсійних виплат, а також як подавати онлайн-заяву на перерахунок пенсійних виплат. У фонді зазначили, що тепер українцям не потрібно приходити у відділення ПФУ для того, щоб їм призначили виплати.

Зараз на порталі portal.pfu.gov.ua вже функціонує сервіс автоматичного призначення пенсійних виплат. Цим сервісом вже скористалися понад півмільйона українців.

На сьогоднішній день немає ніякої інформації про те, як будуть (і будуть) заохочувати жінок, які будуть виходити на пенсію в 2023 році.

В Україні з 1 квітня поточного року, для жінок і чоловіків був встановлений новий пенсійний вік - на рівні 60 років.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як можна збільшити пенсійні виплати.

Крім цього, в Україні штрафуватимуть за комунальні борги.

Наш портал писав, що українців порадують надбавками до пенсій.

Нагадаємо, що українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.