У грудні середня температура повітря іноді перевищуватиме норму місяця. Саме з цієї причини аж до Нового 2022 року сталого снігового покрову не буде.

Завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова розповіла, що в останній місяць поточного року очікуються мокрий сніг і дощ, пишуть "Факти". Через це сніговий покрив не встигне утворитися.

"Тому на новорічні свята снігу очікувати не варто", - говорить фахівець.

Теплая зима,фото:скриншот You Tube
Теплая зима,фото:скриншот You Tube

Максимальне зниження температури в грудні буде на рівні -2...-3 градусів Цельсія, а ось у січні вже похолодає. Однак порівнюючи січень з середніми багаторічними значеннями, він не буде таким вже холодним.

На початку січня снігу також не буде. "У той же час температурний фон у всіх областях буде вище середніх багаторічних значень — від -3 до -5 градусів", - сказала вона.

Завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидат географічних наук Віра Балабух зазначила раніше, що за останні тридцять років зими досить сильно потепліли, а останні п'ять років вони стало взагалі аномально теплими.

Також, каже вона, зменшилася швидкість вітру і вологість повітря, що зробило зимову погоду для людини більш комфортною.

А підвищення швидкості вітру всього на два метри в секунду призводить до зниження тепловідчуття на один градус. Балабух уточнює, що чим сильніше вітер, тим людині холодніше, і навпаки.

Штормовой ветер
Штормовой ветер

Раніше Hyser писав про те, що синоптики порадували погодою на тиждень.

Також Hyser повідомляв, що категорично не можна дарувати на День Святого Миколая.

Нагадаємо, що в Україні насипле півметра снігу