Колишній заступник секретаря РНБО розповів про те, що може статися якщо РФ нападе

Заступник командувача Сил спеціальних операцій і колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони генерал Сергій Кривонос заявив, що Російська Федерація фокусує на певних ділянках сили, які дозволять почати наступ на Україну, а головна мета Кремля — налякати український уряд війною. Про це він заявив в ефірі каналу "Україна 24".

Кривонос додав, що російська колона здатна дійти від Сум до Києва нормальним маршем за 6 годин, якщо Збройні Сили України будуть до цього не готові або не зроблять належного опору.

Військовий підкреслив, що цього буде достатньо для того, щоб змусити український уряд капітулювати. Важливим моментом він зазначив, що навіть незважаючи на це, є український народ, бажання якого можуть не збігтися з бажаннями наляканого уряду.

За словами Кривоноса, в Росії зараз спостерігають за тим, чи розколото українське суспільство, чи будуть українці боротися до останнього і чи мають місце бути факти розхитування капітуляційних ситуацій.

У зв'язку з цим Кривонос вважає, що до ймовірності нападу російських військ повинні бути готові не тільки українські військові, а й цивільні, оскільки в іншому випадку військові не зможуть чинити опір через те, що не буде своєчасно отримувати боєприпаси, продовольство, людей і техніку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Байден відмовив у допомозі Україні у разі нападу Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовий експерт розповів, які цілі у Кремля будуть першорядними при початку вторгнення в Україну.

Також "Hyser" писав, що Володимир Путін розповів про маловідомий факт з його біографії.