Політики сподіваються, що прийдешня зима буде теплою. Так, колишній глава Офісу президента України Андрій Богдан уже неодноразово заявляв, що у разі низьких температур взимку в Україні ймовірні віялові вимкнення електрики та енергетична криза. От тільки синоптики не можуть гарантувати плюсову температуру, бо дані з супутника показують зовсім іншу тенденцію.

Стало відомо, що в Україну вже з наступного тижня прийде сильне похолодання та вдарять морози до -20°. Про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Температура повітря з 21 по 23 грудня вночі може опускатися до -12−18 градусів, а вдень мороз коливатиметься близько -5−10 градусів", — попереджає фахівець.

І це при тому, що в період з 13 до 19 грудня синоптики "начаклували" досить теплу погоду завдяки західному та південному перенесенню повітряних мас.

Що ж стосується столиці України, то у Києві з середи, 15 грудня, і аж до кінця тижня повітря не прогріється вище 0+3 градусів тепла, а вночі температура опуститься до 3 градусів морозу. Крім того, таку погоду супроводжуватиме дощ зі снігом та сильний вітер.

А от вже з вівторка, 21 грудня, Києва досягнуть арктичні вітри і жителям столиці доведеться діставати валянки, шапку-ушанку та кожух.

Так, вдень прогнозується -1...0, а вночі стовпчик термометра опуститься до значення "13" нижче нуля. З середи до п'ятниці буде найхолодніше – вдень синоптики обіцяють -12-14 градусів, а вночі -14-19. При цьому мороз супроводжуватиме лапатий сніг.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики порадували погодою на тиждень.

Також Hyser повідомляв, що категорично не можна дарувати на День Святого Миколая.

Нагадаємо, що в Україні насипле півметра снігу.