Українським громадянам повідомили дуже важливу новину, в якій йдеться про пенсійний збір. Стало відомо, що є люди, які можуть його не платити і навіть повернути свою «переплату».

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Факт»

Стало відомо, що в Пенсійному фонді України вже неодноразово пояснювали, як отримувати пенсійні виплати, якщо не вистачає трудового стажу. Цього разу українцям вирішили розповісти про те, що людина може не платити пенсійний збір під час того, як купує собі нерухомість на території України. Зараз йдеться саме про 1% від суми, яка йде на угоду.

Є інформація про те, що пільги можуть бути поширені на тих людей, які купують житлову площу перший раз. Сюди входить і та нерухомість, яка дається в спадщину.

Нерухомість в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео
Нерухомість в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео

Також пільги поширені на ті випадки, коли житло отримається в дар і в покупці в формі частки в спільному майні подружжя. Юридичні особи, які купують нерухомість за бюджетні гроші, організації іноземних держав, що володіють імунітетом відповідно до міжнародних договорів, і українці, які стоять в черзі на отримання квартири, можуть розраховувати на пільги.

Варто відзначити, що людина, яка інвестувала в будівництво будинку, звільняється від пенсійного збору.

Оценка недвижимости
Оценка недвижимости

Важливо відзначити, що в суді можна повернути безпідставно сплачений пенсійний збір. Щоб це зробити, українцю потрібно зробити заяву довільної форми з описом угоди купівлі житла, договір купівлі-продажу, копію квитанції про сплату пенсійного збору та довідку з Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, що жителям України повідомили про податкові обвали і тотальний контроль.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, який алкогольний напій дуже подорожчає в Новому році.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли про нові податки і штрафи.